Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

02.06.2016 Výsledky mládežnických družstev

05.06.2016 10:54

Mladší žáci potvrdili vítězství v soutěži

FK ŽBS Železný Brod - Lučany  7:1 (1:0)

 

     Poslední jarní domácí zápas odehráli mladší žáci Železného Brodu proti týmu z Lučan, se kterým v probíhající sezoně odehráli již dvě vítězná, nicméně velmi vyrovnaná utkání (jedno v okresním přeboru, druhé pak v rámci okresního poháru). Dalo se tedy předpokládat, že ani nyní to nebude pro naše borce vůbec jednoduché.

     Domácí hráči do zápasu nevstoupili zle, dva průniky soupeře se podařilo v zárodku zastavit a prakticky ihned poté jsme převzali iniciativu my a vytvořili si hned několik zajímavých příležitostí. Jejich finální řešení nás ovšem zatím dlouhodobě trápí, a tak se delší dobu hrálo bez branek. Jediný gól první půle padl až ve 22. minutě, kdy se po pěkné kombinaci Filipa Drexnera a Vítka Phana prosadil Jan Vepřek umístěnou střelou. To bylo ovšem ze strany brodských hráčů vše, neboť je první poločas nepotkal v jejich nejlepší formě. Malá aktivita směrem dopředu, nedostatek pohybu, špatné řešení útočných akcí, to byly hlavní důvody, proč byl výkon domácích hráčů v první půli tak matný a nevýrazný. Přesto se ovšem na poměry této soutěže hrálo slušné utkání, k čemuž přispěli fotbalisté obou týmů. Kritika brodských žáků je však na místě, neboť především v pohybu bez míče měli naši borci velké rezervy.

     Po důrazné domluvě o poločasové přestávce se ale domácí žáci zvedli a statika v jejich výkonu byla tatam. Jedna povedená kombinace střídala v závěsu druhou a bylo jen otázkou času, kdy se je povede gólově vyjádřit. A že padaly pěkné branky… Třikrát se trefil Petr Čapek, druhou branku v zápase přidal Jan Vepřek a gólový účet brodského týmu završil Vítek Phan s Matyášem Podzimkem. Za stavu 5:0 pro domácí hráče se stihl prosadit i hostující útočník, který úspěšně zakončil samostatný únik. Byla to ovšem ojedinělá mezera v obraně Železného Brodu, jiné příležitosti, kromě tří závarů po standartních situacích, soupeři brodští žáci nenabídl. Utkání tak skončilo 7:1, kdy především druhá půle byla opět ze strany domácích hráčů povedená. Bylo jasně vidět, že trpělivou hrou, kdy soupeř jen běhá bez možnosti hrát s míčem, se rozdíl v kvalitě a konečně pak i ve výsledku vždy zákonitě potvrdí.

     Příští sobotu 11. 6. od 10:00 odehrají mladší žáci Železného Brodu poslední utkání okresního přeboru na umělé trávě v Harrachově s místními fotbalisty, ve kterém budou hájit dosavadní neporazitelnost v soutěži. Postavení v tabulce mluví jasně pro naše hráče, přesto je zapotřebí k zápasu nastoupit s pokorou a herní aktivitou. Výsledek se pak jistě určitě dostaví.  

sestava: Velík – Drexner, Vít, Paldus – Phan, Vepřek, Podzimek – Čapek (Dohelský, Michaler)

branky: 3x Čapek, 2x Vepřek, Phan, Podzimek

 

Starší žáci porazili lídra soutěže

Lučany - FK ŽBS Železný Brod   1:3 (1:0)

 

 

Vyhledávání