Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

10.06.2018 FK Železný Brod - TJ Doksy

18.06.2018 11:25

10.6.2018

FK Železný Brod - TJ Doksy 4:0 (2:0)

Další výhra Brodu

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Šilhán   Musílek   Maryško  Král

Kysela  (82.min. Drobný)  Makula K.   Svoboda  Kotlár T.   Hloušek

Šefr (46.min. Olyanin)

 

     V nedělním jarmarečním odpoledni přivítal rozjetý Brod v dalším zápase nadstavby tradiční tým z Doks. Šlo o letošní již druhou konfrontaci. Ta první proběhla v polovině dubna v Doksech a dá se říci, že právě v tomto zápase Brod nastartoval své úspěšné jarní tažení. Domácí tým sice nastoupil v pozměněné sestavě, ale na výkonu to znát nebylo a Brod opět hrál výborně. Předzápasový deštík domácím hráčům pomohl a ti s velkou chutí od začátku přehrávali svého soupeře. Brod hrál pohledný kombinační fotbal a divákům se musel líbit. Jen škoda, že jich nebylo moc. První gól přišel ve 24.min., kdy aktivní Král uvolnil Makulu, který zleva unikl po brankové čáře a přesně přihrál před branku Kyselovi, který do prázdné branky otevřel skóre zápasu 1:0. Ve 34.min. měl obrovskou příležitost Svoboda, který se dostal do šance po akci Šefra. Bohužel Svoboda prázdnou branku minul. A tak druhý gól přišel v samém závěru prvního poločasu. A byla to opět pěkná akce, kdy se nejprve uvolnil kličkou Svoboda, poté se do akce zapojil Hloušek, který přesně nahrál na Makulu a ten přesně našel Kyselu, který přesnou ranou po zemi okolo brankáře vsítil svůj druhý gól 2:0. Brod tak šel do kabin za dvougólového a zcela zaslouženého vedení.

     Ve druhém poločase přišla pojistka v 57.min., kdy Maryško z přímého kopu zvýšil již na 3:0. Poté domácí již kontrolovali vývoj zápasu. Prakticky jedinou velkou šanci měli hosté v 82.min., kdy ale dokázali neuvěřitelně svou šanci zahodit. Brod měl ještě pár náznaků šancí, ale střelecky se prosadil už jen Hloušek, který v 90.min. krásně vymetl šibenici hostující branky 4:0. Brod tak znovu vyhrál a po čtyřech kolech nadstavby získal zatím z finálové šestky nejvíce bodů.

„Znovu jsem velmi spokojen s naším výkonem a opět musím všechny naše hráče pochválit. Přestože jsme museli udělat některé změny v sestavě, tak to na hřišti nebylo znát a zaslouženě jsme vyhráli. Jarní část nás zastihla v báječném rozpoložení a z dvanácti zápasů jsme získali dvacet pět bodů. Již je jasné, že skončíme nejhůře na pátém místě a s tím musíme být spokojeni“.  uvedl za Brod Kletečka Jaroslav

Branky: 24.min. a 45.min. Kysela, 57.min. Maryško, 90.min. Hloušek

Rozhodčí: Bahník ,     bez karet,     Diváků: 60.

Vyhledávání