Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

14.04.2018 TJ Doksy - FK Železný Brod

16.04.2018 14:11

14.04.2018

TJ Doksy - FK Železný Brod 1:4 (0:2)

Brod překvapil v Doksech

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Šilhán     Novotný    Maryško   Aubrecht

Kysela (87.min. Kotlár M.)   Vanc  Musílek   Hloušek

Makula K (74.min. Picek)   Svoboda (83.min. Šefr )

 

    Brod odehrál v Doksech výborný zápas. Tabulkově byli favoritem zápasu domácí, ale na hřišti tomu tak nebylo. Od úvodního hvizdu byli hosté aktivnější a dá se říci, že tím soupeře zaskočili. Několik náznaků šancí ale Brod nedokázal vyřešit. Asi do největší šance se v úvodu zápasu dostal Vanc, který se ale neodvážil vystřelit svoji slabší pravačkou a šanci zadrbal. V 26.min. Makula našel přesně Svobodu, který se následně uvolnil a střelou k tyči otevřel skóre zápasu 0:1. Ve 33.min. přišel rohový kop, který zahrál Maryško. Jeho centr si našel Šilhán, který přehlavičkoval domácího brankáře a následný odražený míč nekompromisně zavěsil do domácí svatyně 0:2. I v dalším průběhu hrál Brod dobře a soupeře prakticky do ničeho nepustil. Poločasový stav byl tak příznivý.

     Hosté si ale byli vědomi, že Doksy umí obracet zápasy. Letos na jaře dokázali otočit zápas se Skalicí dokonce ze skóre  0:4. A i Brod si pamatoval prohru 2:3 ze září 2016, kdy v 65.min. vedl v Doksech 2:0. Takže hosté se snažili nic nepodcenit  a dál hráli aktivně. Odměnou jim byl třetí gól v 53.min., kdy Makula pěkně našel za obranou Doks Kyselu, který dokázal obstřelit domácího brankáře a zvýšil na 0:3. V 63.min. přišla komplikace, kdy domácí využili chybu v obraně Brodu a Kukla snížil na 1:3. To domácí nastartovalo a dostali Brod pod tlak. Ale hosté celkem v pohodě tento nápor zvládli a do šancí soupeře nepouštěli. Brodu naopak nebyl uznán gól Hlouška, po perfektní příhře Vance a dalo by se možná o něm diskutovat. Nicméně Brod si výhru pohlídal a v 88.min. přidal definitivní pojistku, kdy po akci Musílek, Vanc, Picek, poslal posledně jmenovaný přihrávku do křídla na Hlouška, který svůj únik úspěšně k tyčí zakončil na 1:4 pro brodský tým. Brod tak poprvé od návratu do krajského přeboru v roce 2006 dokázal v Doksech zvítězit. A dá se říci, že naprosto zaslouženě.

„Jsem velmi spokojen s naším výkonem a musím všechny hráče pochválit. Podali jsme asi nejlepší výkon v této sezóně a zaslouženě si vezeme tři body“.  uvedl za Brod Kletečka Jaroslav

Branky: 63.min. Kukla  –  26.min. Svoboda, 33.min. Šilhán, 53.min. Kysela, 88.min. Hloušek

Rozhodčí: Kloub ,     ŽK: 2:0,    Diváků: 150.

Vyhledávání