Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

19.05.2016 Výsledky mládežnických družstev

22.05.2016 10:04

Mladší žáci vyhráli v Rychnově 

Spartak Rychnov - FK ŽBS Železný Brod   1:2 (1:1)

    

     V předehrávce třetího jarního kola zajížděl železnobrodský celek na horkou půdu Rychnova, se kterým se v podzimním vyhroceném utkání oba soupeři rozešli smírně. Dal se tedy očekávat těžký a vyrovnaný zápas, který zmíněné předpovědi bez pochyby naplnil.

     Mladší žáci Železného Brodu hned od úvodního hvizdu určovali tempo hry, byli aktivní, přesto se do zakončení dostávali jen s velkými obtížemi. Soupeř zalezl na vlastní polovinu a ze zabezpečené obrany vycházel do rychlých brejků. Jeden z nich se Rychnovu podařilo využít, to se v 15. minutě po pohledném a precizně zahraném protiútoku mohl radovat z trochu překvapivého vedení. Hosté to ovšem nezabalili a nadále byli na hřišti lepším týmem. Nicméně příležitosti Brodu končily buď na brankové konstrukci, nebo v rukavicích domácí brankářky, která držela domácí naděje nad pověstnou vodní hladinou. Ve 23. minutě se však hosté radovali ze zaslouženého vyrovnání. Vítek Phan rozjel rychlou akci, na jejímž konci byl Štěpán Michaler, pro kterého nebyl problém vstřelit branku na 1:1.

     Druhý poločas byl opět o dobývání rychnovské svatyně, přičemž mnoho akcí nebylo vyřešeno úplně šťastně. Především příležitosti, při kterých brodští fotbalisté směřovali na domácí branku v přečíslení, si žádaly rozhodně více, než jen razítkování brankové konstrukce. Rozuzlení zápasu přišlo v 53. minutě, kdy se po faulu na Jana Vepřeka opřel do míče z volného přímého kopu Adam Vít, a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.

     Konec utkání pak byl velmi napínavý a díky domácím příznivcům, z řad přítomných rodičů, i celkem vyostřený. Rychnovští žáci se dostali do dvou slepených nebezpečných šancí, nicméně při jejich proměňování se proti nim postavil Petr Velík v brance Brodu, jenž hned několika zákroky podržel své spoluhráče. V situaci, kdy se domácí útočník osamoceně řítil na branku hostů, vytáhl jeden ze svých nejlepších zákroků a zabránil tak soupeři ve srovnání skóre. V posledních minutách pak Železný Brod mohl navýšit svůj hubený jednobrankový náskok, ale efektivita v zakončení zatím není nejsilnější stránkou tohoto mladého týmu.

     Brodští žáci opět předvedli velmi dobrý, bojovný a disciplinovaný výkon, který jen odráží jejich dosavadní výsledky z uplynulých utkání. Přesto je třeba nadále usilovně pracovat a neusnout na vavřínech. V příštím zápase se naši hráči utkají s týmem ze Smržovky, a to v neděli 29. 5. od 9:30 na domácím hřišti.

sestava: Velík – Brožek Jan, Vít, Drexner – Phan, Vepřek, Podzimek – Dohelský (Čapek, Michaler, Paldus)

branky: Michaler, Vít

Vyhledávání