Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

21.3.2015 SK Semily - FK ŽBS Železný Brod

23.03.2015 15:53

21.3.2015

SK Semily - ŽBS Železný Brod   2:1 (1:0)

Brodské áčko na úvod jara prohrálo v Semilech

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Aubrecht   Kotlár   T. Berka  Kovář (11.min. Kotlár M.)

Grebeníček (80.min. Šefr M.)   Havrda    Maryško   Picek (52.min. Kysela)

Holeček    Šimek

     Pojizerské derby Semil s Železným Brodem v krajském přeboru přilákalo na Městský stadion v Podmoklicích  slušný počet více než 200 fanoušků. Domácí byli jasným favoritem a také byli od začátku o trochu lepší. Hrál se trochu neurovnaný fotbal, kterému moc neprospívalo hřiště, které po zimě zdaleka ještě nebylo v dobré kondici.

     Začátek zápasu poznamenala srážka tří hráčů, kterou nejhůře odnesl železnobrodský Kovář, jehož po dlouhém čekání za lajnou nakonec odvezla záchranka. První branka padla v 19.min. po rohovém kopu, kdy přetažený centr dorazil do branky navrátilec do semilské sestavy Vlach. Brodské akce většinou končili na domácím Nesvadbovi, který byl jasně nejlepším hráčem zápasu. Do poločasu moc dalších šancí k vidění nebylo. Domácí měli jednu, která skončila na boční síti. Brod se dostal k ohrožení pouze jednou, ale Šimek propadlý míč po standardní situaci trefit nedokázal.

     Druhý poločas byl pro diváky atraktivnější, protože se začalo před brankami něco dít. Domácí přidali a Brod dvakrát podržel Kopal a jednou ho zachránilo břevno po střele Hurta. Domácí vedení dokázal navýšit až Liška, který po předchozí kombinaci utaženou placírkou trefil v 65.min. přesně šibenici  2:0. Brod se ale nevzdal a snažil se s výsledkem něco udělat. Šanci měl Kysela, ale Koudelka jeho slabou střelu v pohodě zneškodnil. Brod byl za svoji aktivitu odměněn v 85.min., kdy domácí trochu polevili a hosté je vytrestali snižujícím gólem Holečka. Po vstřelené brance hosté ožili a byli blízko vyrovnání, ale střela střídajícího Kysely šla vedle a navíc stejně byl odpískán ofsajd. Brod tak odjel ze Semil s jednogólovou prohrou.

     "Na to jak máme mladé mužstvo jsme podali dobrý výkon. Co jsme chtěli na hřišti lídra hrát, tak jsme hráli. Větší prestiž, vzhledem k tomu, že jsem v Semilech před nedávnem působil já a i někteří hráči, jsme utkání nepřikládali. Domácí vyhráli zaslouženě, byli celkově lepší kromě závěrečných minut, kdy jsme nakonec byli blízko bodut," řekl po zápase trenér FK ŽBS Železný Brod David Grebeníček.

Vyhledávání