Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

24.03.2018 FK Železný Brod - FK Přepeře

27.03.2018 13:46

24.03.2018

FK Železný Brod - FK Přepeře 0:3 (0:0)

Brod na úvod jara prohrál

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Šilhán   Maryško   Novotný   Aubrecht

Picek (71.min. Svoboda)    Havrda   Vanc   Makula K.

Šefr M (71.min. Kysela)    Hloušek

 

     První jarní zápas čekal na brodský tým velmi silný tým Přepeř, který v zimním období znovu posílil a neskrývá postupové ambice. Zápas se hrál na umělé trávě a dal se čekat bojovný zápas. Ve 4. minutě našel hostující Peškar mezi obránce nabíhajícího Řeháčka, který se ocitl sám před brankářem Kopalem, ale ten jeho střelu vyrazil nohou. V 13. minutě měl asi největší šanci Brodu Hloušek, ale Koudelka v brance hostí předvedl důležitý zákrok. Brod zachránila ve 23. minutě po chybě v rozehrávce  tyč po střele Novotného. Ve 31. minutě Novotný překvapivou střelou patou ohrozil nebezpečně domácí branku, ale Kopal vyrazil míč na roh. Zbývající čas prvního poločasu se nesl ve znamení spousty důrazných osobních soubojů. Brod měl spoustu autů, ale až na jeden moment se do větší šance nedostal.

     Favorit zápasu měl drtivý nástup do druhého poločasu a hned v první minutě druhého poločasu uvolnil hostující Sedláček Řeháčka, ten se ocitl opět sám před Kopalem, ale ten opět gólu zabránil. Domácí se spoléhali na nakopávané balóny a auty vhazované do vápna, kde ale kralovala zkušená stoperská dvojice Petřík, Nesvadba, která neprohrála ani jeden hlavičkový souboj. V 59. minutě měl Brod výhodu autu, ale před brankou hostí se neprosadil a z následného brejku měl tutovku na levém křídle Vaníček, jeho střelu z úhlu vyrazil Kopal. Bohužel pouze  před dobíhajícího Peškara, a ten uklidil míč do opuštěné branky - 0:1. Hned o minutu později se na levém křídle uvolnil Novotný, Kopal jeho prudkou střelu vyrazil. V 71. minutě Koudelka chytil slabou střelu Havrdy, dlouhým výkopem našel Řeháčka, ten hlavou prodloužil na Peškara, který přeloboval domácího brankáře, ale míč skončil mimo tři tyče. V 72.min. přišlo definitivní rozhodnutí zápasu, kdy Vlachův aut prodloužil nešťastně domácí Maryško na zadní tyč, kde číhal Sedláček, který touto šancí nepohrdl a do odkryté branky zvýšil na 0:2. Brod se sice snažil, ale kvalita soupeře byla nad jeho síly. Navíc ještě v 88. minutě zbytečně inkasoval po chybách několika hráčů a Vaníček přízemní střelou k tyči dal na konečných 0:3.


„Věděli jsme, že na tomto hřišťátku se nedá hrát kombinační fotbal a proto jsme zjednodušili hru a zaslouženě si po bojovném výkonu vezeme tři body." dodal asistent trenéra FK Přepeře Miroslav Kvapil.


„Soupeře jsme sice potrápili, ale Přepeře jsou dnes fotbalově někde jinde a vyhráli zaslouženě. Nám nemoci prakticky zhatily přípravu a v závěru utkání to bylo na některých znát, že nemají již sílu. Důsledkem toho byl hlavně třetí gól, který byl naprosto zbytečný a tím degradoval náš předchozí celkem slušný výkon.“ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav.       

Branky: 59. Peškar, 72. Sedláček, 88. Vaníček.
Rozhodčí: Marek - Nádeník, Bohata,    ŽK: 0:3,    Diváků: 100,

 

 

Vyhledávání