Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

27.08.2016 FK Sedmihorky U13 - FK ŽBS Železný Brod U13

28.08.2016 08:35

27.08.2016

FK Sedmihorky - FK ŽBS Železný Brod   0:3 (0:1)

 

sestava FK ŽBS :                                                   Velík

Drexner,  Čapek, Vepřek A.

Phan,  Podzimek,  Brožek Jan

Michaler

(Kadlec, Hnídek, Antosz)

 

     V úmorném vedru odehráli naši mladší žáci své první mistrovské utkání v krajské soutěži na hřišti v Sedmihorkách. A zápas to byl hned na úvod velmi těžký. Soupeř byl v porovnání s našimi borci výrazně starší a fyzicky vyspělejší, čehož velmi často využíval a to ne vždy férovými prostředky. Rozhodčí jim navíc tuto hru dosti toleroval, což vedlo hned k několika roztržkám. Úvod utkání pak byl z naší strany trochu bojácný, přesto jsme si hned od začátku vytvářeli brankové příležitosti. V 11. minutě se po krásné akci řítil Vítek Phan sám na brankáře, na branku ovšem nevystřelil, neboť ho likvidačním zákrokem zezadu sestřelil domácí obránce. Tato situace samozřejmě nenechala hostující hráče, trenéry a přítomné rodiče klidné a strhla se pořádná slovní přestřelka s domácím realizačním týmem. Naštěstí se Vítkovi nic nestalo a ten tak mohl pokračovat ve hře. Z následného přímého kopu se pak parádně trefil Péťa Čapek. Po zbytek prvního poločasu měli hráči ze Sedmihorek více míč na kopačkách, nicméně žádnou větší příležitost si nevytvořili, a naopak brodští hráči využívali každého momentu k rychlému protiútoku. Žádná šance se ovšem v náš prospěch neujala.

     Druhá půle pak začala náporem domácího týmu, kterému dopomohla skutečnost, že jsme museli z důvodu několika zranění přeskupovat řady. Klid nám dala až branka Vítka Phana z 37. minuty, který potrestal střelou do odkryté branky nepřesnou rozehru domácího brankáře. Soupeř si pak vytvořil několik šancí, které s pomocí obrany vyřešil Péťa Velík v naší brance, a jednou mu pomohlo břevno, od něhož se míč odrazil na brankovou čáru a zpět do hřiště. Tato situace naopak vyburcovala domácí trenéry, kteří žádali o uznání branky. Míč však brankovou čáru v žádném případě nepřešel. V posledních dvaceti minutách docházel domácím fotbalistům dech a hráči Brodu se čím dál více dostávali na dostřel branky Sedmihorek. Po jednom z několika rohů si Honza Brožek fajnově narazil a střelou na přední tyč zvýšil na rozdíl tří branek. V závěru utkání se naši hráči dopustili několika nepřesností, přesto zápas dovedli do vítězného konce.

     Naši kluci si tak do tabulky připisují první tři body a nutno říct, že zaslouženě. V zápase byli kombinačně lepší a aktivnější. Kaňkou na utkání tak zůstávají roztržky mezi hostující a domácí lavičkou, které pohledný zápas pokazily. Za hostující realizační tým rozhodně přebírám část odpovědnosti na sebe. Přesto jsem názoru, že tvrdé zákroky zezadu nebo z boku se v této věkové kategorii musí trestat a hráčům se za ně musí vyčinit, a nikoliv je k nim pobízet!

branky: Čapek, Phan, Brožek Jan

 

 

Vyhledávání