Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

29.04.2018 SK Skalice - FK Železný Brod

03.05.2018 09:24

29.04.2018

SK Skalice - FK Železný Brod 2:4 (2:1)

Brod venku opět vyhrál

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Šilhán   Novotný    Maryško  Král

Picek   Vanc   Makula K.   Musílek   Hloušek (86.min. Kotlár T.)

Svoboda (72min. Šefr)

 

     Těžký los má brodské áčko v závěru základní části krajského přeboru. Po vedoucích Hamrech tentokrát čekala na Brod silná Skalice, která byla na třetím místě. Favorit zápasu tedy byl celkem jasný a úvod zápasu to také potvrdil. Domácí tlačili a hned ve 3.min. přišlo nastřelené břevno. V 7.min. se snadno nechal obejít ve vápně Šilhán a přihrávka skalického hráče našla před brodskou branku volného Ševce, který otevřel skóre zápasu 1:0. Další pohroma přišla ve 13.min., kdy Brod neuhlídal standardní situaci a Kraus, který působil v minulosti v Brodě zvýšil již na 2:0. Domácí v úvodu zápasu jednoznačně dominovali a Brod jasně přehrávali. Před hostující brankou bylo neustále rušno a Brod jen těžce odolával dalšímu náporu. Hosté vůbec nedokázali podržet míč a směrem dopředu nic dlouho vymyslet. Až ve 28.min. se dostal do šance Makula, který ale zakončil po kličce brankáři z brankové čáry nepřesně. V 31.min. se pěkně uvolnil ve středu hřiště Vanc. Ten následně přesně našel Svobodu, který byl po úniku na hranici vápna faulován. Dle pomezního to bylo uvnitř a tak měl Brod výhodu pokutového kopu. Penaltu s jistotou ve 32.min. proměnil Hloušek a Brod snížil na 2:1. Skalické snížení znovu nastartovalo k vyšší aktivitě a Brod opět nestíhal. Do poločasu se dvakrát blýskl skvělým zákrokem Kopal a jednou Brod zachránila tyč po přímém kopu Martínka. Poločasová prohra 2:1 byla pro hosty velmi, ale velmi přijatelná.

     Do druhého poločasu přišly změny v rozestavení a také rychlé vyrovnání Brodu. V 47.min. Novotný vybojoval míč, který sklepl Svoboda na Vance, ten posunul balón do strany na Makulu, který geniálně našel Hlouška. Hloušek následně perfektně převzal míč a přesně k tyči vyrovnal na 2:2. Brod se tak vrátil do zápasu, ačkoliv by tomu po 15 minutách věřil málokdo. Domácí dominance skončila a Brod začal čím dál více zlobit. Navíc Brod podržel brankář Kopal, který v cca 55.min. opět chytl tutovku Skalice. V 67.min. přišla perfektní akce  Brodu. Nejprve Hloušek otočil hru z pravé strany na levou na Krále, který se pěkně uvolnil a na křídle našel Makulu. Makula projevil svůj cit pro hru a nádhernou přihrávkou za obranu našel Svobodu, který nezadržitelně skóroval 2:3. Brod tak otočil vývoj zápasu na svou stranu. V poslední dvacetiminutovce hrál Brod pozorně a Skalici toho již moc nevolil. Naopak tutovku měl Hloušek, který ale bohužel třetí gól nepřidal. A tak uklidnění přišlo až v 81.min., kdy si Makula  doslova pohrál se skalickou obranou a lobem od břevna zvýšil na konečných 2:4. Brod tak překvapivě porazil silnou Skalici.

 „Začátek zápasu byl tragický a absolutně jsme nestíhali. Od 25,min. jsme se trochu srovnali s hrou domácích a ukázali, že hrát se dá s kýmkoliv. Začali jsme být aktivnější a hlavně směrem dopředu jsme byli již i nebezpeční. Druhý poločas byl již dle představ a tři krásné gólové akce nás potěšili. “ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav

Branky: 7min. Švec, 13.min. Kraus – 32.min. a 47.min. Hloušek, 67.min. Svoboda, 81.min. Makula

Rozhodčí: Vrtal ,  ŽK: 3:4,  Diváků: 102.

Vyhledávání