Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

29.05.2016 Výsledky mládežnických družstev

03.06.2016 10:24

Mladší žáci se stali přeborníky okresu 

FK ŽBS Železný Brod - Smržovka  8:0 (1:0)

 

     Žáci Železného Brodu zvládli i čtvrtý jarní zápas a do tabulky si připsali další důležité tři body, čímž opět navýšili svůj dosavadní náskok v soutěži. Utkání to ovšem i přes jednoznačný konečný výsledek nebylo snadné, neboť se soupeř, především v prvním poločase, prezentoval disciplinovanou a aktivní hrou.

     Zápas začal jako již tradičně velkou převahou našeho týmu. V sedmé minutě se po dorážce prosadil Petr Čapek a vypadalo to na velkou kanonádu ve prospěch domácího celku. Nicméně žáci Smržovky byli v obranné hře velmi obětaví a hráči Železného Brodu v koncovce naopak velmi ležérní. A zákonitě mohl přijít trest. Po ojedinělé chybě domácích beků se do obrovské příležitosti řítil hostující útočník, toho však Štěpán Michaler fantasticky vychytal. S odstupem času se dá říci, že tento zákrok byl pro vývoj zápasu naprosto klíčový. Po zbytek poločasu pokračoval tlak Železného Brodu, nicméně gólový efekt byl již nulový a tak se šlo do „kabin“ s hubeným jednobrankovým vedením ve prospěch domácích hráčů.

     I přes pohlednou hru, kterou se brodští hráči prezentovali, muselo během poločasové přestávky dojít k menší domluvě od trenéra, která tkvěla především v apelu na lepší vyhodnocení a řešení brankových příležitostí. Nicméně někdy jsou slova zbytečná, a jak první poločas skončil, tak druhý začal, obrovská příležitost Petra Čapka opět gólem neskončila. Pak se však domácí hráči přece jen vzpamatovali a do sítě Smržovky padala jedna branka za druhou. Třikrát se trefil Matyáš Podzimek, dvakrát Vítek Phan a po jedné brance přidali Matyáš Dohelský s Janem Vepřekem. Hosté ze Smržovky se již do konce zápasu k žádné zaznamenáníhodné příležitosti nedostali a zápas tak skončil jasným vítězstvím domácích borců.

     V příštím utkání se mladší žáci Železného Brodu opět představí na domácím hřišti, kdy budou ve čtvrtek 2. 6. hostit silný tým z Lučan. Zápas začíná v 17:30. 

sestava: Michaler – Dohelský, Vít, Paldus – Phan, Podzimek, Vepřek – Čapek (Drexner, Ursta, Antosz)

branky: 3x Podzimek, 2x Phan, Čapek, Dohelský, Vepřek

Vyhledávání