Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

Jizerské Pekárny CUP 2010 - finále

27.05.2010 19:51

 FOTOG ALERIE 

26.5.2010

ŽBS ŽELEZNÝ BROD – SLOVAN HRÁDEK NAD NISOU   1:0 (0:0)

Jediný gól rozhodl pro Železný Brod

Ve finále fotbalového krajského poháru Jizerské pekárny Cup padla ve středu v Železném Brodě jediná branka. Vstřelil ji v 54. minutě do sítě Hrádku nad Nisou domácí Kuhn. Rozhodl o zisku trofeje a o postupu ŽBS Železný Brod do Ondrášovka Cupu 2010–11, zřejmě přímo do I. kola. Vyrovnaný duel dvou týmů, které se znají z krajského přeboru, mnoho vyložených gólových šancí nenabídl. „V prvních dvaceti minutách jsme se spíše bránili tlaku domácích, ale sami jsme se snažili hrozit z rychlých brejků,“ rekapituloval trenér Slovanu Hrádek nad Nisou Jan Broschinský. Jeden z brejků byl téměř smrtící. Štálík v 30. min. krásnou přihrávkou vysunul Janáčka, ten postupoval 25 metrů sám nikým neatakován k brance, ale nakonec ji netrefil... Po změně stran měli mírně více ze hry opět domácí. V 54. minutě se Brodští zmocnili míče a padl z toho jediný gól. „Po křídle unikl Kameník, přesně nahrál před bránu Kuhnovi a ten proměnil,“ popsal klíčový moment sekretář ŽBS Železný Brod Jaroslav Kletečka. „Myslím, že jsme byli celkově o ten gól lepší a vyhráli jsme zaslouženě, i když při té šanci Hrádku v první půli jsme si hodně oddechli.“ Jan Broschinský přitakává: „Myslím, že ta možnost Janáčka byla hodně důležitým momentem. Kdybychom vedli 1:0, měli jsme na to, abychom výhru ubránili. Každopádně děkuji klukům za bojovnost a nasazení. Kdybychom takhle hráli mistráky, tak nejsme v tabulce tam, kde se nacházíme...“ Po utkání předali trofeje finalistům místopředseda LKFS Václav Severýn a manažer svazu Jan König. Převzato z Jabloneckého deníku.

 

Branka:  54. Kuhn. Rozhodčí: M. Neugebauer. ŽK: 2:2. Diváků: 180.
Železný Brod: Braniš – Maryško (79. Javůrek), Linka, Berko, Wanacki (90. Vozka) – Král, Hartl, Hadač, Kameník – Kuhn (70. Novotný), Šilhán. Trenér:Leoš Čurda.
Hrádek: Vašíček – Holeček, Vinš, Váňa, Hynek (85. Skrbek) – Zelenka, Janáček, Brožík, Kraus (80. Trita) – P. Štálík, Kahl (48. Procházka). Trenér: Jan Broschinský.

Vyhledávání