Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

01.09.2016 FK ŽBS Železný Brod U13 - RSKM Tanvaldsko U13

02.09.2016 08:46

01.09.2016

FK ŽBS Železný Brod - RKSM Tanvaldsko  4:1 (2:1)

 

sestava FK ŽBS :                                                   Velík

Vepřek A., Čapek, Drexner

Phan, Podzimek, Ursta

Michaler

(Kadlec, Brožek Jakub, Pěnička)

 

     První zářijový den se naši fotbalisté utkali na domácím pažitu v Železném Brodě s týmem RSKM Tanvaldsko, který je spojen hned z několika oddílů (Tanvald, Velké Hamry, Desná, Zásada, Smržovka…?). Zápas se hrál až od 18:45 a je potřeba říct, že ke konci utkání nepanovaly příliš vhodné „světelné“ podmínky. Nicméně se utkání odehrálo bez jakéhokoliv zranění a to je pro domácí trenéry asi na celém utkání nejvíce potěšující.

     Po celý zápas si hráči Brodu udržovali mírnou územní převahu, přesto jejich výkon zůstal za očekáváním. Především jejich aktivita a pohyb se nedaly srovnávat s výkony, které předváděly v loňské sezoně. I přesto se dostali do vedení, když se v desáté minutě svoji slabší levou nohou trefil kapitán Mates Podzimek. Domácí hráči si i nadále vytvářeli příležitosti, ale ty byly řešeny liknavě a bez nasazení. Soupeř nás za to pět minut před koncem první půle potrestal, když se z ojedinělé střely na bránu prosadil hostující hráč střelou z patnácti metrů. Nutno říct, že brance předcházely chyby v rozehře, které vzešly z našeho pohodlného přístupu. Fotbal však nemá logiku, a těsně před poločasem nás do nepříliš zaslouženého vedení dostal Péťa Čapek, jenž se prosadil utěšeným halfvolejem po rohovém kopu.

     Po poločasové bouři a po lehkém přeskupení postů a hráčů jsme se ve druhé půli herně zvedli a po sedmi minutách navýšil naše vedení opět Mates Podzimek, který potvrdil své umění dobrého výběru místa. Několik minut před koncem byl za svůj „buldočí“ průnik odměněn i Filip Drexner, který situaci, jak se říká - dohrál, a střelou do prázdné branky navýšil brodské vedení o tři góly. Do konce utkání jsme soupeře opět pustili do několika nadějných příležitostí, nicméně žádnou další střelu na naši bránu hosté nezaznamenali. Zápas tak skončil naším vítězstvím, které se ovšem nerodilo lehce.

     Hodnocení zápasu je tak pro naše hráče asi přísné, neboť byli v celém zápase lepší a aktivnější, přesto je tvrdé hlavně z toho důvodu, že mají navíc a je potřebné to v následujících utkáních prodat.

branky: 2x Podzimek, Čapek, Drexner

 

Vyhledávání