Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

01.09.2018 FK Železný Brod - Sokol Rovensko

04.09.2018 17:53

1.9.2018

FK Železný Brod - Sokol Rovensko 7:0 (1:0)

Brod vysoko zvítězil

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Havrda   Musílek (79.min. Habr)   Šilhán  Král

Kotlár M.(65.min. Kysela) Vanc Novotný Makula K.(71.min. Štastný) Hloušek (79.min. Šefr)

Svoboda (67.min Podstawek)

 

     Brodské áčko po prohře v České Lípě čekalo nedaleké Rovensko. V sobotním pošmourném dopoledni se hrál v prvním poločase vyrovnaný zápas. Domácí sice dobře začali a hned ve 2.min. se do šance dostával Kotlár. Ale zpracování nebylo ideální a míč si hodil moc do strany a hostující obrana se stačila včas vrátit a zabránit dalšímu postupu. Po deseti minutách Rovensko vyrovnalo hru a šance poté byly na obou stranách. Za bezgólového stavu měl za domácí šanci Svoboda, kterého vychytal Králíček. Před branku hostů se pěkně dostal po křídle Král, ale jeho spoluhráči v gólovém prostoru chyběli. Hosté měli dvě velké šance, kdy se dostali do samostatného úniku na brodskou bránu. V prvním případě pohromě zabránil Šilhán, který hostujícího střelce dostal do tísně a ten již střílel nepřesně. Podruhé Brod zachránil vynikajícím zákrokem Kopal. A tak zápas asi rozhodla 39.min., kdy centr Hlouška parádně našel Makulu, který krásnou hlavičkou otevřel skóre zápasu 1:0.

     Druhý poločas byl již v režii domácích. Hned ve 47.min. byl ve vápně faulován Svoboda, ale penalta pro domácí se nepískala. Pak měl šanci Makula, ale pálil těsně vedle. V 58.min. přišel druhý gól Brodu, kdy Makula přesně nacentroval před branku a Kotlár pěknou hlavičkou zvýšil na 2:0. Od té doby se zápas změnil v jednoznačnou záležitost a Rovensko úplně odpadlo. Třetí gól přidal v 60.min. Makula přizemní ranou k tyči 3:0. Na 4:0 zvyšoval pěknou ranou pod břevno v 63.min. Svoboda. 4:0. Brod poté prostřídal, ale přesto brankostroj pokračoval. V 79.min. utekl středem hřiště Kysela, který po samostatné akci nasadil rovenskému brankáři jesle a zvýšil na 5:0. V 85.min. se prosadil po rohovém kopu Vanc a dal již na 6:0. V 87.min. po přihrávce Šefra do prázdné branky zakončoval Podstawek a uzavřel skóre zápasu na konečných 7:0. Na konci zápasu si ještě Kopal pěkným zákrokem pohlídal nulu.

„Očekával jsem těžký zápas a první poločas tomu také nasvědčoval. Kdyby dva brejky Rovenska skončily gólem, tak jsme to měli asi těžší. Úvod druhého poločasu byl z naší strany výborný a rychle jsme zápas rozhodli. Po čtvrté brance hosté již rezignovali a my toho využili ke vstřelení dalších branek. Takže tentokrát panuje spokojenost.“ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav

Rozhodčí: Paulů      ŽK: 1:1       Diváků: 63

Vyhledávání