Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

02.04.2017 TJ Desná U13 - FK ŽBS Železný Brod U13

14.04.2017 08:46

02.04.2017

TJ Desná - FK ŽBS Železný Brod  1:1 (1:1)

 

sestava FK ŽBS :                                                   Michaler

Hnídek, Čapek, Paldus

Brožek Jan, Podzimek, Vepřek J.

Vepřek A.

(Ursta, Brožek Jakub, Kadlec)

 

     Po výsledkově povedené zimní přípravě jsme se vydali natěšeni k prvnímu mistrovskému utkání do Desné, kde nás čekal nevyzpytatelný soupeř a blízký soused v tabulce. Zápas se hrál na nepříliš kvalitní umělé trávě a na výrazně větším hřišti než jsou naši fotbalisté zvyklí. I to mohl být jeden z důvodů, jenž mohl vést k našemu nepříliš přesvědčivému až matnému výkonu.

     Utkání začalo naším náporem, kdy jsme branku soupeře ohrožovali především střelami z větší vzdálenosti. Několikrát se o zakončení pokoušel Mates Podzimek a Honza Vepřek, avšak buď chyběla přesnost, nebo razance. Soupeř ale nepůsobil ustrašeně, ba naopak nás velmi nepříjemně větral v obraně. Průnikové přihrávky Desné jsme jen velmi obtížně zachytávali a hráči soupeře se tak hned několikrát dostali na dostřel naší branky. V jednom případě dokonce úspěšně, to se trefil domácí hráč přesně mezi nohy našeho brankáře. Vedení Desné ovšem nevydrželo dlouho, krásnou ranou k tyči srovnal stav Mates Podzimek.

     V poločasové přestávce byli naši hráči upozorněni na velmi nepříjemné kontry domácích a jejich průnikové přihrávky mezi beky. Domluva však byla jaksi zbytečná a stejným způsobem jako v poločase prvním se soupeř hned v úvodu druhé půle dostal do další obrovské šance. A ve zbytku utkání nikoliv naposled. Druhá část utkání byla z naší strany velmi nevýrazná a až na pár nadějných náznaků a orazítkování tyče a břevna po střelách z větší vzdálenosti byl soupeř prostě a jednoduše lepší. A lepší ve všech směrech… Desná byla pohyblivější, důraznější a vlastně i fotbalovější. V závěru zápasu mohli domácí strhnout skóre ve svůj prospěch, nicméně na naší straně stálo tentokrát štěstí a závěrečný hvizd pro nás znamenal bod, který je vzhledem k průběhu utkání asi nezasloužený. I taková utkání ovšem jsou a tak je bod z hřiště kvalitního soupeře velmi důležitý.

branka: Podzimek

Vyhledávání