Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

06.09.2019 FK Sedmihorky - FK Železný Brod

10.09.2019 18:32

06.09.2019

FK Sedmihorky - FK Železný Brod 0:4 (0:2)

Brod konečně zabral

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Habr    Kotlár T.    Novotný   Král
Aubrecht   Havrda  Makula K.   Musílek P.   Kysela
Hloušek

Střídali:  Picek,  Kotlár M.,  Štastný a Kučera

     Brodský tým měl před zápasem dlouhou šnůru zápasů bez výhry. Oba týmy měli před zápasem bodově v tabulce smutnou nulu. Takže šlo relativně o hodně. Navíc domácí klub si zápas naplánoval v rámci oslav stého založení klubu. Hosté však chtěli domácím oslavy pokazit. V úvodu zápasu byl Brod trochu pod tlakem hlavně díky několika standardním situacím. Ty bez problémů přežil a hra se vyrovnala. Brod začal být aktivnější a výsledkem toho byl úvodní gól Aubrechta v 25.min. Gólové situaci předcházela standardní situace, po které vznikl závar v pokutovém území domácích. Aubrecht se nejlépe zorientoval a tvrdou střelou poslal Brod do vedení 0:1. Druhý gól přišel v 32.min., kdy se na výlet vydal Musílek. Toho před brankou pěkně našel Makula a bylo to 0:2. Do poločasu měly šanci oba týmy. Domácí nájezd přestřelili a i hosté svou šanci promarnili.

     V úvodu druhého poločasu přišel velký tlak domácích, kteří přišpendlili Brod snad pět minut na svou polovinu. Šanci si ovšem domácí nevytvořili a naopak začalo být rušno před domácí brankou. Jasnou tutovku nedal Hloušek. Ale v 65.min. se brodský střelec již nemýlil, když Aubrechtův centr našel Hlouškovu hlavu, který míč usměrnila krásně do šibenice 0:3. Poté Brod již hrál s přehledem a přicházeli další šance. Třeba Kysela sám před brankou nedokázal trefit míč. Nicméně v 78.min. Makula po akci Aubrechta a přihrávce Hlouška trefil míč počtvrté do sítě domácích 0:4. Brod tak slavil první body v novém ročníku krajského přeboru.

„Nastupovat do zápasu bezbodových týmů nebylo moc příjemný. Ale tentokrát se naše efektivita v zakončení výrazně zvedla a hned to bylo znát. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě a to přestože v určitých pasážích soupeř byl v tlaku. Kluci již byli z posledních výsledků trochu nervózní, ale dnes to zvládli s přehledem.“  uvedl za Brod Kletečka Jaroslav.

Branky:  25.min. Aubrecht,  32.min. Musílek,  65.min. Hloušek a  78.min. Makula

Rozhodčí: Nešněra      ŽK: 2:4      Diváků: 90

Vyhledávání