Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

08.09.2018 Spartak Chratava - FK Železný Brod

10.09.2018 10:08

08.09.2018

Spartak Chrastava - FK Železný Brod 1:1 (1:1)

Brod přivezl bod

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Kotlár M.    Novotný   Šilhán    Král (13.min. Picek)

Kysela   Vanc (71.min. Šefr)   Makula K.   Svoboda  Podstavek( 44.min. Musílek)

Hloušek

 

     Brodské áčko zajíždělo na hřiště exdivizní Chrastavy s cílem bodovat. Hosté zahrozili hned v úvodních vteřinách, kdy domácí obrana na poslední chvíli odvrátila na roh. Ten rozehrál Hloušek a jeho centr přesně našel hlavu Vance, který krásně otevřel hned v 1.min. 0:1. Brod pokračoval v náporu a v první desetiminutovce byl lepší. Ve vápně domácích byl naprosto jasně faulován Vanc, ale nepochopitelně se nepískalo. V 15.min. hosté podcenili aut a následný centr do vápna skončil ušmudlaným gólem Marečka a bylo 1:1. Hra se vyrovnala, ale šancí v prvním poločase již moc nebylo. Brod nedokázal využít několik nadějných přečíslení. Chrastava měla jednu velkou šanci, kdy byl při dorážce domácí hráč sám před prázdnou brankou Brodu, ale naštěstí gólem akce zavánějící ofsajdem neskončila.

     Ve druhém poločase bylo spousta šancí na obou stranách. Nejprve měl po pěkné akci šanci Svoboda, který ale z voleje nedokázal míč trefit. Pak se blýskl zákrokem brodský Kopal. Tutovku měl na hlavě brodský Šilhán, který z malého vápně bohužel přestřelil. Chrastava po standardní situaci dala břevno a následnou dorážku fantasticky zneškodnil Kopal. Pak běžel šel na branku domácích střídající Šefr, ale trefil jen brankáře. Chrastava kontrovala pěknou ranou do šibenice, ale Kopal byl opět skvělý. Brod se poté znovu dožadoval penalty, ale zápasnický chvat při rohu na Kyselu nebyl posouzen jako faul. Asi deset minut před koncem předvedl krásnou akci Makula, který si udělal slalom domácí obranou, nakonec obešel i chrastavského brankáře a zívala na něj již prázdná branka. Poté přišel okamžik, který se jen tak nevidí. Kamil snad z metru dokázal netrefit opuštěnou branku a zakončil do boční sítě. V 87.min. měl další šanci Brodu Hloušek, který bohužel přestřelil. A tak mohl Brod nakonec odjet s brekem, protože Hloušek v 90.min. chyboval v rozehrávce a Chrastava měla jasnou tutovku. Naštěstí Brod má Kopala a ten prohru Brodu nedovolil. Takže zápas skončil nakonec smírně.

„Chtěli jsme bodovat, což se nám podařilo. Pro diváky to byl atraktivní zápas plný šancí na obou stranách. Myslím, že jsme ale měli o dvě šance víc než soupeř a alespoň jeden pokutový kop jsme měli kopat. Jednoznačně nejlepšími hráči dnes byli oba brankáři. Měli jsme k výhře asi o něco blíže než Chrastava, ale nakonec jsme mohli klidně prohrát. Takže remízu bereme “ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav.

Rozhodčí: Zlatník     ŽK: 3:3    Diváků: 120

 

 

Vyhledávání