Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

11.8.2013 FK Pěnčín-Turnov - FK ŽBS Železný Brod

12.08.2013 16:48

FOTOGALERIE

 

11.8.2013

FK Pěnčín-Turnov - FK ŽBS Železný Brod   3:1 (3:0)

Brod prožil historickou premiéru v divizi

     sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Kovář (61.min. Aubrecht)   Maryško   Hozda    Kordík J.

Wanacki (68.min. Hartl)   Linka   Kotlár (85.min. Picek)   Hloušek

Holeček (68.min. Brožek)    Havrda (75.min. Šimek)

 

      V neděli 11.8. 2013 sehrál fotbalisté Železného Brodu své první historickém utkání v divizi. Soupeřem mu byl jeden z největších favoritů letošního ročníku divize C. Tým Turnova posílili v rámci farmy Slovanu Liberec útočník Matěj Lukes, gólman Lukáš Hroššo, tedy hráč se zkušenostmi ze slovenské reprezentace do jednadvaceti let, a stoper Jiří Pimpara. Dále za soupeře nastoupili další známá jména jako Ondřej Ginzel, Martin Finklár a hlavně Petr Papoušek a Tomáš Janů. Zápas přinesl kvalitní fotbal, který sledovalo 730 platících diváků, z toho velká část byla ze Železného Brodu a tak měl zápas oboustranně skvělou kulisu.

     První poločas se hrál ve velkém tempu. Brod se snažil hrát odvážně, přesto domácí měli náznak šance již v první minutě, ale z kličkované ve vápně střela nepřišla. Brod měl šanci v 8.min., kdy Kordíkovu střelu skvěle vyrazil brankář Hroššo na roh. Ve dvanácté minutě Brod poprvé inkasoval, když se prosadil po Papouškově přihrávce útočník Lukes. O minutu později se znovu zaskvěl domácí brankář Hroššo, který zlikvidoval šanci Kotlára. Brod si vybral nováčkovskou nezkušenost v 18.min., kdy se dostával do slibného ohrožení domácí branky, jenže obránce Kordík v klíčové finální přihrávce chyboval a rychlý brejk domácích skončil penaltovým zákrokem Maryška na Lukese. Papoušek nařízenou penaltu s přehledem proměnil a Turnov vedl docela snadno již 2:0. Ve 30.min.se Lukes projevil jako mstitel a za úder loktem  inkasoval červenou kartu. Rozdíl mezi týmy byl zásadní v práci s míčem, ve které byl Brod jasně horší. Proto i v deseti byl Turnov mírně lepší a ve 39.min. udeřil potřetí. Gólu předcházelo nepokrytí soupeře Hlouškem a po akci Finklára  s Vojtěchem Hurtem dal soupeř třetí gól. Domácí prakticky mohli začít slavit první výhru v nové sezóně. Každopádně do poločasu měl Brod ještě nadějně rozjetou akci, kdy postupoval sám na branku Havrda, ale bohužel byl pomalý a ještě před vápnem o míč přišel. Poločasových 3:0 bylo pro Brod krutým výsledkem, protože herně to tak špatné nebylo.

     Ve druhém poločase měl Brod míč na kopačkách častěji, ale jeho snaha končila před vápnem. Domácí byli jednoznačně nebezpečnější a Železnobrodští bez újmy přestáli velkou šanci Ježka s Finklárem. Po patičkovém přiťuknutí od Papouška mířil jen do brankáře osamocený Vojtěch Hurt. Neujal se ani hlavičkový pokus matadora Papouška. Brod měl velkou šanci Kotlárem, ale jeho hlavička ve vyložené šanci skončila mimo branku. Ke konci zápasu měl Brod převahu a nakonec přišla jeho premiérová branka v divizi. V poslední minutě se prosadil střídající Picek, který se tak historicky zapsal do dějin brodského fotbalu. Každopádně Brod odehrál zápas se vztyčenou hlavou, ale soupeř byl prostě lepší. Jinak ale utkání splnilo očekávání. Domácí projevili vysokou kvalitu a je zřejmé, že s vysokými ambicemi Turnova se letos musí počítat.

 

Vyjádření trenéra Turnova Emila Šafáře: „"Co může být lepší, než plný stadion lidí, kteří viděli hezký fotbal a výhru domácích. Sice jsme soupeři dali šanci šedesátiminutovou přesilovkou, ale i v deseti jsme byli lepší a měli jsme další tři čtyři gólové situace, které jsme ale nevyřešili dobře. Trochu mě mrzí ta obdržená branka, ale jinak si myslím, že lidi viděli kvalitní fotbal a posily. Bylo to krásné jak pro diváky, tak pro mě," řekl. A v čem jeho svěřenci hráče Železného Brodu nejvíce převyšovali? „Rozhodující byla síla na míči. Myslím si, že soupeř neodehrál špatnou partii, ale jeho útoky končili s vápnem. Ukázaly se totiž kvality naši obrany a střední zálohy, kterou máme nadstandardní. Je vidět, že tým je opravdu silný, protože skutečně i v deseti jsme hráli prim," pochvaloval si hlavní trenér FK Pěnčín/Turnov.

 

Předseda Železného Brodu Jaroslav Kletečka: „Myslím si, že jsme na nováčka předvedli sympatický výkon a svým dílem přispěli ke kvalitě zápasu. Pro většinu našich hráčů je divize obrovským výkonnostním skokem. Nezkušenost si vybrala svoji daň hlavně u druhého a třetího obdrženého gólu, které jsme dostali velmi lacino. Nicméně věřím, že s přibývajícími zápasy zkušenosti přijdou a podobných chyb se vyvarujeme. Každopádně chci poděkovat našim fanouškům, kteří nás v hojném počtu přijeli v divizní premiéře podpořit a zároveň se těším na jejich podporu i při prvním domácím zápase proti Ústí nad Orlicí, který se hraje v sobotu 17.8. od 10,30hod.

 

Fakta – branky: 12. Lukes, 18. Papoušek z pen., 39. V. Hurt – 90. Picek. Rozhodčí: Baum. ŽK: 1:2. ČK: 1:0 (29. Lukes). Diváků: 730. 

Sestava  FK Pěnčín/Turnov:  Hroššo – D. Hurt (86. Dlouhý), Ginzel, Pimpara, Petřík – Finklár (78. Novotný), Janů, Papoušek (89. Korček), V. Hurt (82. Randák) – Lukes, Ježek (69. Šulc).

Vyhledávání