Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

15.03.2014 Ústí nad Orlicí - FK ŽBS Železný Brod

24.03.2014 17:02

ZÁZNAM VIDEOPŘENOSU

 

15.3.2014

Ústí nad Orlicí - ŽBS Železný Brod   2:1 (1:1)

Brod prohrál, přestože byl herně lepší

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Honc  Toman   Kordík J.   Kraus

Maryško    Peškár

Wanacki (89.min. Brožek)   Havrda (78.min. Kovář)  Hloušek

Holeček (82.min. Kotlár)

    

     Brod rozhodně  nebyl favoritem zápasu, ale předvedl dobrý výkon a dá se říci, že byl jednoznačně lepším týmem. Proto ztráta bodů velmi mrzí.

Více z Deníku Jablonecka:

     Ústí nad Orlicí - Fotbalisté Železného Brodu zavítali v 17. kole do Ústí nad Orlicí. To bylo ještě před utkáním jako favorit, ale nechybělo moc, aby si Brod odvezl všechny body. Nakonec ale odjel s prázdnou. Domácí celek, který přes zimu prošel určitými změnami včetně trenérského postu, začal aktivně. Ústí si vybojovalo sérii rohových kopů, ze kterých nic díky dobře bránícímu Brodu nevytěžilo. Hosté z Brodu postupně začínali získávat více ze hry a mohli ze dvou brejků skórovat, domácí brankář ale byl proti a Hlouška vychytal. Tyto šance Brodské hráče zvedly a hosté začali dominovat. Domácím nevycházela rozehrávka v podobě dlouhých nákopů na vysokého útočníka, takže měl Brod prostor pro kombinaci. První změna skóre přišla v 18. minutě. Brod dobře napadal domácí okolo jejich šestnáctky a hosté získali míč. Hloušek následně pronikl do vápna, kde míč předložil Holečkovi, jenž zakončil do odkryté branky 1:0. A Hloušek se zanedlouho objevil u další obrovské šance Brodu. Hloušek šel sám na bránu za skákajícím míčem, brankář se proti němu vydal do hloubky pole, ale železnobrodský forvard namísto přehození volil prudké zakončení, které se mezi tyče nevešlo. Tento moment se ukázal v utkání jako rozhodující. Branky se dočkali ale domácí. Brodští lehce ztratili míč na polovině, Ústí jej dlouhým nákopem vyslalo k brance Brodu, kam si až za vápno vyběhl brankář Kopal. Dříve u míče ale byl Smejkal a jako beran trknul do míče, který se zastavil až v síti 1:1. Nerozhodným stavem skončil také první poločas.

     Do druhého dějství nastoupil Železný Brod aktivně a hráči cítili, že by mohli vyhrát, takže se mírně vytrácelo taktické plnění pokynů. Tudíž Brod hru více otevřel a vytvořil si řadu šancí. Jenže ani několikrát Holeček, tak ani Maryško a další hráči rozdílový gól nedali. Studená sprcha tak přišla tři minuty před koncem. Dlouhý míč do vápna z pravé strany nedokázali Brodští dostat z vápna pryč, šikovný útočník Ústí si pak pohrál s třemi obránci a trefil tyč, u které zůstal osamocený domácí Langer, který dopravil míč do prázdné branky. Langer byl přitom v té době na hřišti sotva dvě minuty.

     Železný Brod tak z utkání odjel s prázdnou, což by nikoho ani nepřekvapilo po dosavadních výsledcích Ústí nad Orlicí. Po utkání je ale vidět, že je to pro svěřence trenéra Josefa Hlouška ztráta. Brod byl v utkání lepším týmem, ale pouze bod brát nechtěl, tak se hráči chtěli porvat o plný zisk. Šťastná branka v závěru zápasu ale rozhodla jinak. S tímto soupeřem je to tak pro Železný Brod druhá porážka, která přišla v závěru utkání. Na podzim totiž Brod doma dlouho držel nerozhodný stav, ale nakonec prohrál gólem v poslední minutě utkání.

V dalším kole hostí Železný Brod doma Letohrad. Hraje se v sobotu v 10.30 hodin.

Branky: 35. Smejkal, 88. Langer - 18. Holeček. Rozhodčí: Vlček, ŽK: 2:2. Diváků: 150.

Vyhledávání