Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

15.05.2016 Výsledky mládežnických družstev

17.05.2016 12:32

Starší žáci prohráli

FK ŽBS Železný Brod – Vratislavice   0:2 (0:1)

 

    Vyrovnaný zápas rozhodlo zahazování vyložených šancí, kterých měl Brod minimálně šest.

 

Mladší žáci vyhráli duel o první místo

FK ŽBS Železný Brod – Hodkovice     5:0 (2:0)

 

    V prvním jarním domácím zápase se mladší žáci Železného Brodu utkali s týmem z Hodkovic nad Mohelkou. A bylo to utkání velmi pikantní, neboť se střetl první a druhý tým v pořadí, přičemž oba dnešní soupeře dělil pouhopouhý jeden bod v tabulce. Jedinou ztrátu si hosté z Hodkovic v dosavadním průběhu soutěže připsali právě s železnobrodským týmem, neboť v podzimním utkání zvítězili v poměru 3:1. Zápas však navzdory prvotním předpokladům tak strhující nebyl, neboť žáci Železného Brodu na hřišti jasně dominovali a připsali si jednoznačnou výhru.

    Od úvodu utkání byli domácí hráči jasně lepší a soupeř se jen těžce dostával k držení míče na svých kopačkách. Šancí postupně přibývalo a v 10. minutě se domácí borci mohli radovat poprvé, to když Vítek Phan poslal odražený míč přímo pod břevno mimo dosah hostujícího gólmana.  Brankář Hodkovic však dělal hráčům Železného Brodu velké problémy, neboť si kromě předvedených vynikajících zákroků dobře postavil i tyče své branky. Uklidnění domácím dodal opět Vítek Phan ve 22. minutě, jenž pohodlně do prázdné branky dokončil pohlednou akci brodského benjamínka Jana Brožka. Pak se poprvé dostali na zteč i hráči Hodkovic, jejich rychlý protiútok však skončil nepřesnou přihrávkou před branku a z nadějné příležitosti se tak nevyklubala ani zaznamenáníhodná šance. Poločas tak skončil ve prospěch domácího výběru.

     Ve druhé půli Brod uzamkl svého soupeře na jeho polovině a dění na hřišti tak spíše než fotbalové utkání připomínalo zápas v házené. Pohledné kombinace však často vyzněly do ztracena a mnoho nadějných příležitostí neskončilo ani ohrožením hostující branky. Přesto se však domácí mohli radovat potřetí, když se ve 40. minutě prosadil Matyáš Podzimek. V dalším průběhu si brodští žáci vytvářeli šanci za šancí, jejich proměňování však vázlo a je až s podivem, že to realizační tým domácích přežil ve zdraví. V 57. minutě se do listiny střelců zapsal Adam Vít, jenž po ojedinělé chybě v rozehře hodkovického brankáře napálil míč do odkryté branky z téměř pětadvaceti metrů. Tečku za utkáním pak udělal v 59. minutě Petr Čapek, který efektně patou zakončil akci Jana Brožka. Domácí tým si tedy do tabulky připisuje další tři body, podstatnější je však skutečnost, že Železný Brod opět svého soupeře jasně přehrál, a po celé utkání tvořil a určoval tempo hry. 

sestava: Velík – Brožek Jan, Vít, Paldus – Phan, Podzimek, Vepřek – Čapek (Drexner, Dohelský)

branky: 2x Phan, Podzimek, Vít, Čapek

Vyhledávání