Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

17.06.2017 FK ŽBS Železný Brod - Višňová

19.06.2017 13:50

17.06.2017

FK ŽBS Železný Brod - Jiskra Višňová 4:0 (3:0)

Brod na jaře doma vše vyhrál

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Makula   Musílek   Šilhán   Kotlár M. (60. Maryško)

Novotný   Král

Picek (77. Šťastný)   Kotlár T.   Havel

Šimek (65. Šefr)

 

     V posledním zápase letošní sezony se Železný Brod utkal s týmem Višňové a dalo by se říct, že utkání již nebylo důležité, neboť se oba týmy pohybovaly daleko od postupových či sestupových pozic. Nicméně opak byl pravdou. Úspěšnější celek z tohoto zápasu by skončil před svým soupeřem, takže o motivaci měly oba týmy již před utkáním postaráno.

     Úvod zápasu byl z obou stran rozháraný, avšak postupně začal přebírat otěže utkání domácí tým. Svoji aktivitu korunoval Brod v 9. minutě, kdy se ke střele z dvaadvaceti metrů odhodlal Havel, a k překvapení všech překonal brankáře Višňové střelou mezi nohy. Tento moment domácí hráče nabudil a v tu chvíli jich bylo plné hřiště. O pět minut později se po pěkně rozehrané akci z pravé strany dostal k míči Novotný, jehož přesný centr proměnil ve druhý gól T. Kotlár. Domácí tým byl i nadále aktivnější, avšak celou řadu nadějných příležitostí zazdil pokaženou finální přihrávkou nebo nepřesným zakončením. Uklidnění přineslo Brodu ve 36. minutě aktivní napadání Picka, jenž využil nedůrazu hostujících obránců a špatného postavení brankáře, a střelou na přední tyč přidal třetí branku. V závěru poločasu se do hry dostal i soupeř, avšak spornou situaci v pokutovém území domácího týmu rozhodčí jako penaltovou neposoudil. Do kabin tak Železný Brod odcházel za tříbrankového vedení.

     Začátek druhé půle otevřel nadějný průnik Tomáše Kotlára, jehož zakončení ovšem brankář Višňové zneškodnil. Hosté se postupně začali dostávat do hry, přibylo standardních situací a po jedné z nich hostující Nosek orazítkoval břevno brodské branky. Rozhodnutí zápasu padlo v 66. minutě. Po chvilce na hřišti se dostal k míči Šefr a přesnou přihrávkou našel T. Kotlára, který pohotovým zakončením překonal brankáře Višňové počtvrté. V dalším průběhu se již hra uklidnila a hráči Brodu utkání již bez vypjatějších okamžiků v klidu dohráli s míčem na svých kopačkách. Domácí diváky mohla jen potěšit dalekonosná střela Novotného, avšak to by musela skončit jinde než na spojnici branky Višňové.

     Další nadějné příležitosti již Brod nevyužil a mohl se tedy radovat ze svého osmého jarního vítězství, přičemž na domácím hřišti si jich od dubna do června připsal hned šest, a byl tak na doma na jaře stoprocentní. Za předvedenou druhou polovinu sezony si hráči i realizační tým Železného Brodu zaslouží pochvalu a věřme, že v následujícím fotbalovém ročníku navážou na skvělé jarní výsledky.

Branky: 9. Havel, 15. Kotlár T., 36. Picek, 66. Kotlár T.

 

Vyhledávání