Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

17.08.2014 Pěnčín-Turnov B - FK ŽBS Železný Brod

21.08.2014 07:28

17.8.2014

Pěnčín-Turnov B - ŽBS Železný Brod   2:4 (2:1)

Brod zahájil krajský přebor výhrou s rezervou Turnova

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Šilhán (85.min. Wanacki) Toman  Berka  Kordík

Honc   Havrda  Maryško Šťastný Holeček

Šimek (75.min. Kotlár)

     Malá konfrontace obou týmů proběhla již před čtrnácti dny, kdy Brod sehrál přátelský zápas s A týmem Turnova. Za Turnov nastoupilo několik hráčů, kteří zasáhli i v tomto zápase. Zápas se hrál na hlavním hřišti v Turnově a přišla celkem solidní návštěva. Od samotného začátku soupeř hrál velmi důrazně. Domácí se ujali celkem rychle vedení, když v 7.min. domácí hráč přesně zamířil k tyči střelou z 22m. Brodské šance zpočátku končili nepřesným zakončením. Ve 30.min. přišel důležitý moment zápasu. Nejprve byl loktem úmyslně soupeřem zasažen Havrda a následně dalším hráčem Turnova likvidačně faulován Honc. Rozhodčí druhý kontakt přešel a  potrestal pouze první kontakt a to žlutou kartou, i když za oba fauly klidně mohla přijít červená. Přesto červená karta přišla, jelikož hráč faulující Havrdu již kartu měl a tak musel po dvou ŽK do sprch. Brod přesilovku rychle využil, když ve 32.min.  Havrda střelou z vápna vyrovnal. Domácí brankář rozhodně má na obdrženém gólu velký podíl. Z vyrovnání se ale Brod dlouho neradoval a o minutu později po nepřesné rozehře Šťastného podnikl Turnov do děravé obrany Brodu brejk, který skončil druhým gólem Turnova. Ve 42.min. byl faulován ve vápně domácích Holeček, ale bohužel Maryško poslal penaltu jen do tyče.

Ve druhém poločase Brod otočil vývoj zápasu. V 48.min. nekompromisně vyrovnal Holeček. V 71.min. se hlavou prosadil Šimek a dostal tak Brod do vedení. Ve druhé minutě nastavení si pohrál s obranou soupeře Holeček a krásně skóroval. Bohužel v 93.min. přišel naprosto likvidační zákrok Havla, který v Brodě vloni na podzim hostoval,  na Maryška. Tento zákrok vyvolal spoustu emocí a strkanic. Následně byli vyloučeni faulující Havel, brodský Toman a domácí brankář Hýka. Brod každopádně získal tři cenné body.

V dalším zápase do Brodu přijedou Semily a tak bude pro diváky jistě k vidění atraktivní zápas. Hraje se v sobotu 23.8.2014 od 17,00hod.

Vyhledávání