Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

22.04.2016 Okresní pohár mladší žáci 2016

26.04.2016 10:02

Okresní pohár mladších žáků 2016

     Pro vyplnění dlouhé pauzy před začátkem jarní sezóny se z invence jabloneckého okresního fotbalového svazu konal turnajovou formou okresní pohár mladších žáků, který brodští fotbalisté dokázali vyhrát. Ale popořadě…

     V úvodním kole, tj. ve čtvrtfinále, neboť poháru se účastnilo osm okresních týmu, se naši žáci utkali s týmem z Rádla. Na naší umělé trávě jsme soupeře prakticky nepustili za polovinu hřiště, nicméně soupeř nepůsobil odevzdaným dojmem a příkladně bojoval po celé utkání. Především brankář hostů byl v mnoha případech skutečným oříškem pro naše střelce. Zápas byl ovšem jednostranný a tak se řešil pouze rozdíl v konečném skóre. Výsledkem bylo úctyhodných osmnáct branek v síti Rádla. Střelecky úspěšný byl především Vítek Phan a Adam Vít, když společně zatížili soupeřovo konto dvanácti brankami. Poprvé se za mladší žáky trefil i novic v našem týmu, Vasil Ursta.

Čtvrtfinále 9. 4. 2016
Železný Brod - Rádlo 18:0 (9:0)
branky: 7x Phan, 5x Vít, 2x Dohelský, 2x Podzimek, Ursta, Čapek
sestava: Michaler - Drexner, Vít, Paldus - Phan, Podzimek, Brožek Jan - Čapek (Dohelský, Ursta, Kadlec)

 

     V dalším kole, tedy v pomyslném semifinále, jsme zajížděli na hřiště nebezpečných Lučan, kde jsme očekávali velmi těžký zápas. A naše předpoklady byly správné. Na jedné straně silný soupeř, na straně druhé velmi těžký podmáčený terén, který spíše připomínal prostor určený pro pastvu hospodářských zvířat. S náročnými podmínkami jsme se ovšem vypořádali znamenitě. Od začátku utkání jsme byli lepším týmem, avšak soupeř hrozil z nebezpečných brejků, které se nám po většinu zápasu dařilo zastavovat v úplných zárodcích. V půlce první půle se po pěkné individuální akci prosadil Adam Vít a o pár minut později vstřelil druhou branku našeho týmu Vítek Phan. Místo toho, aby nám dvoubrankový náskok psychicky pomohl, tak nás spíše naopak dostal pod tlak. A tak bychom to nebyli my, kdybychom si situaci nezkomplikovali. Po několika chybách v obranné fázi se soupeř lacino dostal k odraženému míči, který domácí hráč neměl problém dopravit do naší odkryté branky. Do konce poločasu jsme soupeře zmáčkli na jeho vlastní polovině a těsně před jeho koncem se podruhé v zápase zapsal do listiny střelců Vítek Phan, který se objevil ve správný čas na správném místě, tedy minutu před přerušením hry k poločasové přestávce, a osamoceně na zadní tyči. Po pauze bylo na hřišti pouze naše mužstvo, ovšem pěkné kombinační akce se nám nedařilo úspěšně zakončit. Zákonitě pak přišel trest, kdy se po ojedinělé chybě v naší obranné hře prosadil domácí středopolař. Naštěstí se to stalo skutečně v úplném závěru utkání a tak již soupeř neměl čas výsledek zvrátit ve svůj prospěch. Vzhledem k průběhu zápasu by to ovšem pro naše borce bylo nespravedlivé, neboť předvedli jeden ze svých skutečně lepších výkonů.

Semifinále 17. 4. 2016
Lučany - Železný Brod 2:3 (1:3)
branky: 2x Phan, Vít
sestava: Velík - Drexner, Vít, Paldus - Phan, Podzimek, Dohelský - Čapek (Ursta, Michaler)

 

     Ve finálovém utkání jsme se na naší výborně připravené přírodní trávě utkali s týmem Rychnova, s nímž žádný zápas není jednoduchý a pro naše spíše subtilnější borce je vždy bolestivý. Soupeř patří mezi fyzicky vyspělejší týmy, a jeho taktika je založená na důsledné aktivní obraně a na nakopávaných míčích směřujících za soupeřovu obranu. Naším cílem bylo Rychnov hned od úvodu rozběhat a využít tak nedostatky v jeho hře. To se nám v úvodních pěti minutách relativně dařilo a ve 4. minutě zápasu se prosadil po pěkném přenesení míče z levé strany Vítek Phan, jenž potvrdil svoji dobrou formu z posledních utkání. Další minuty však nebyly z naší strany dobré a Rychnov se v průběhu desáté minuty dostal na dostřel naší branky. Stoprocentní šanci soupeře ovšem zmařil rychlým vyběhnutím Petr Velík, který reflexivně vyrazil střelu hostujícího hráče. To bylo zlomovým momentem zápasu, ve kterém pak již dominoval jen a pouze domácí tým. Do konce první půle se prosadil po pěkných akcích dvakrát Matyáš Podzimek, jednou se do střelecké listiny zapsal Jan Vepřek a svoji druhou branku vstřelil před koncem půle Vítek Phan.

Do druhého poločasu jsme šli s odhodláním neuspokojit se se současným vedením a navýšit skóre o další branky v rychnovské síti, a tento plán nezůstal dlouho bez odezvy. Dvě minuty po začátku druhé části hry proměnil svoji šanci Matyáš Dohelský a ve 37. minutě se krásně trefil Adam Vít, jenž svoji střelu ze střední vzdálenosti asi nemohl trefit lépe. O další branky v hostující síti se postaral svým třetím gólem Vítek Phan, a aby nebylo střelců hattricku málo, tak se potřetí trefil i Matyáš Podzimek. Jemu to ovšem nestačilo a o chvíli později přidal branku další, v pořadí již jeho čtvrtou v utkání. V posledních deseti minutách se zápas již spíše dohrával, přesto se skóre ještě jednou měnilo, když jedenáctou branku Brodu vstřelil benjamínek našeho týmu, Honza Brožek. Pro hosty je možná konečný výsledek, 11:0, krutý, avšak domácí hráči měli hru pevně ve svých rukách a spoustu dalších příležitostí ještě neproměnili, i díky výbornému výkonu soupeřovy brankářky.

FINÁLE  22. 4. 2016
FK Železný Brod - TJ Spartak Rychnov u Jablonce nad Nisou 11:0 (5:0)
branky: 4x Podzimek, 3x Phan, Vít, Dohelský, Vepřek J., Brožek Jan
sestava: Velík - Drexner, Vít, Paldus - Phan, Podzimek, Dohelský - Čapek (Michaler, Vepřek J., Brožek Jan)

 

     Po zápase došlo k slavnostnímu vyhlášení, kdy z rukou sekretáře jabloneckého okresního fotbalového svazu pana Františka Klímy dostali domácí borci pohár a diplom, a mohli se tak radovat z 1. místa v rámci celého jabloneckého okresu. Hráčům nelze jinak než poděkovat za předvedené výkony a výsledky po celý průběh této soutěže. V letošní sezoně však mají před sebou ještě další a důležitější cíl, jímž je udržení prvního místa z podzimní části v okresním přeboru mladších žáků. Ambice tedy rozhodně malé nejsou a je tedy potřeba poctivě pracovat dál! Kromě hráčů je ovšem na místě poděkovat i jejich obětavým rodičům, bez nichž by zápasy neproběhly v tak uvolněné pohodě a atmosféře. Za FK Železný Brod, velké díky i Vám!

Oddíl reprezentovali tito hráči: Brožek Jan, Čapek Petr, Dohelský Matyáš, Drexner Filip, Kadlec Daniel, Michaler Štěpán, Paldus Jiří, Phan Vítek, Podzimek Matyáš, Ursta Vasil, Velík Petr, Vepřek Jan, Vít Adam.

Vyhledávání