Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

22.09.2018 FK Železný Brod - FC Nový Bor

26.09.2018 11:36

22.9.2018

FK Železný Brod - FC Nový Bor 3:1 (1:1)

Brod vysoko zvítězil

sestava FK ŽBS :                                                   Novotný

Kotlár T.   Musílek   Šilhán   Picek

Kysela (85.min. Štastný)  Vanc   Svoboda   Makula K.  Hloušek (87.min. Kovář)

Šefr (80.min. Habr)

 

     Brod řešil před zápasem s exdivizním Borem hlavně obranu, ze které zbyl z posledního zápasu ve Višňové pouze Šilhán. Zápas začal chybou Picka ve velkém vápně Brodu, ze které následoval po třiceti vteřinách první roh hostí. Poté další rohy následovaly a domácí tým se první čtyři minuty zápasu zoufale bránil aniž by opustil svou polovinu. Tento tlak domácí naštěstí přestáli. Ale ani v dalších minutách nebyla hra Brodu oslnivá a hosté byli lepší. Navíc domácí srážely neuvěřitelné chyby v rozehrávce, kdy několikrát doslova vybídli soupeře ke skórování. V 9.min. takto chyboval Kysela a přišla první neproměněná tutovka hostí. Z následného rohu přišla další gólová střela. Obě tyto šance ale domácí brankář Novotný zneškodnil. Další obrovská chyba v rozehře přišla v 23.min., kdy hosté nastřelili Částkem tyč brodské branky. Ve 26.min. přišlo zasloužené vedení Boru, kdy Částek geniálně přihrál skrz domácí obranu na Kramera, který udělal kličku brodskému Novotnému a do prázdné branky otevřel skóre zápasu 0:1. Pak se ještě jednou vyznamenal Novotný a ani nadějný přímý kop hostí další gól nepřinesl. Domácí tak inkasovali v prvním poločase pouze jediný gól, což bylo obrovské štěstí. V závěru první půle se Brodu podařila snad jediná kloudná akce a po přihrávce Šefra se k zakončení dostal Svoboda, který nachytal hostujícího brankáře v nedbalkách. Střelou na první tyč Svoboda v 44.min. šokoval hostující tým, který tak po poločase nezaslouženě nevedl 1:1.

     Do druhého poločasu nastoupil jiný Brod a hra se diametrálně změnila. Hned v úvodu druhé půle unikl hostům Kysela a byl hostujícím brankářem faulován a Brod kopal penaltu. Tu však Hloušek v 47.min. doslova zazdil. V 62.min. se dostal k zakončení znovu Kysela, ale jeho střela na přední tyč tentokrát hostujícího brankáře nepřekvapila. V 65.min. Kotlár uvolnil na křídle Šefra, který přesnou přihrávkou za obranu našel před brankou aktivního Kyselu, který poslal Brod přízemní ranou do vedení 2:1. V 68.min. se rozhodně dala písknout penalta proti Brodu, ale rozhodčí to jako faul neposoudil. V 81.min. měli hosté asi největší šanci na vyrovnání, ale branku Brod přestřelili. Pak přišla další podařená akce Kysely, který v 84.min. prchnul hostující obraně a chytrým zakončením rozjásal domácí příznivce 3:1. Poté měl ještě šanci Kotlár, který chtěl přelobovat hostujícího brankáře, ale technicky to nezvládl. To už ale domácí netrápilo a Brod tak porazil velmi kvalitního soupeře.

„Minule jsem zápas hodnotil jako smolný, ale tentokrát to bylo úplně naopak. Takovou kliku jakou jsme měli dnes, dlouho nepamatuji. V prvním poločase jsme mohli dostat klidně čtyři góly. Do druhého poločasu jsem svým hráčům řekl, že mohou hrát již jenom lépe. A že nějakou kvalitu také máme jsme nakonec ve druhém poločase ukázali. Bor byl zatím nejtěžším soupeřem a výhry si velmi vážíme.“ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav

Rozhodčí: Urbánek    ŽK: 2:3   Diváků: 87

Vyhledávání