Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

25.08.2018 Arsenal Česká Lípa - FK Železný Brod

30.08.2018 10:01

25.08.2018

Arsenal Česká Lípa - FK Železný Brod 1:0 (0:0)

Brod prohrál v České Lípě

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Havrda   Novotný  Šilhán  Král

Picek   Vanc  Musílek (83.min. Kotlár M.)  Makula K.  Hloušek

Svoboda (80.min Podstavek)

 

     Brod zajížděl na půdu českolipského Arsenalu, který sestoupil z divizní soutěže. Hosté začali opatrně a domácí byli v úvodu aktivnější.  První vážnější šanci měli domácí v 17.min., kdy Kaňkovský zatáhl míč po pravé straně a následně hledal před brankou Šlechtu. Dobře ale zasáhl Šilhán a akci domácích zlikvidoval. O devět minut později se do podobné šance dostal Kaňkovský po centru od Lakatoše. Od 30.min. Brod hru vyrovnal a vytvořil si dvě stoprocentní šance. Nejprve po akci a centru Musílka byl před prázdnou brankou osamocený Hloušek. Naštěstí pro Lípu stál na brankové čáře Vodrážka a míč vykopl. O dvě minuty později musel ukázat své umění českolipský gólman Kadlec, když vytěsnil tutovku Picka na rohový kop. Dvě minuty před koncem první půle se do gólové šance dostal Lakatoš, ale gólman hostí Kopal zlikvidoval jeho střelu i dorážku.

    Druhý poločas byl ve znamení dobývání českolipské branky. Brod měl čtyři další šance. Střelu Šilhána domácí opět vykopli z brankové čáry. Hlavička Havrdy z 5m skončila na břevně českolipské branky. Tutovku Hlouška zlikvidoval výborný domácí brankář. Jasnou šanci spálil Picek, který místo placírky k tyči volil nesmyslnou ránu a vysoko přestřelil. A tak byl Brod za svoji neschopnost potrestán. V 78.min. měli hosté výhodu rohu, ale místo ohrožení českolipské branky přišel brejk. Dvojice Čvančara a Lakatoš si vyměnili přihrávku a prvně jmenovaný přihrál přes celé vápno zcela volnému Kaňkovskému, který tyto situace proměňuje 1:0. O dvě minuty později musel předčasně opustit hřiště po druhé žluté kartě železnobrodský Picek. Brod se sice snažil o vyrovnání, ale domácí si výhru již pohlídali.

„My jsme v prvním poločase nehráli dobře a domácí byli aktivnější. Přesto jsme měli dvě velké šance. Ve druhém poločase se náš výkon zlepšil a podle toho to také na hřišti vypadalo. Vypracovali jsme si další čtyři tutové šance, ale naše střelecká neschopnost nás připravila o lepší výsledek. Lípa z jediné akce v druhém poločase dala po brejku gól. Takže jsme zklamáni.“ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav.

Rozhodčí: Blaschke    ŽK: 3:3     Diváků: 165.

 

 

Vyhledávání