Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

26.05.2018 FK Železný Brod - Višňová

30.05.2018 09:35

26.5.2018

FK Železný Brod - Višňová 3:2 (1:2)

Brodu se podařilo otočit zápas s Višňovou

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Kotlár M. (46.min. Kysela)   Šilhán   Novotný   Král

Aubecht    Maryško   Picek (63.min. Hloušek)   Vanc   Makula K.

Svoboda (83.min. Šefr)

 

     Oba týmy se střetly před 14 dny ve Višňové, kde Brod vyhrál 4:1 a celkem zaslouženě. Tentokrát Višňová hrála o mnoho lépe. V Brodě se hrál pro diváky výborný fotbal s množstvím šancí na obou stranách. Úvodní nápor Brodu se rychle rozplynul a hrál se vyrovnaný zápas. Domácí obrana si často nevěděla rady s dvojicí hostujících útočníků, kteří byli opravdu výborní a nebezpeční. V 8.min. se o jejich nebezpečnosti přesvědčili poprvé a ne zdaleka naposled. Brod chyboval v rozehrávce a hostující tank Nosek se poprvé dostal do zakončení. Šanci Kopal zlikvidoval a po následném souboji na velkém vápně se míč dostal k Jelínkovi, který nádhernou střelou od tyče otevřel v 9.min. skóre zápasu 0:1. Opařený Brod o minutu později chyboval v obraném postavení a výsledkem toho byl faul brankáře Kopala a nařízená penalta. Skóre se ale neměnilo, protože Kutílkovu penaltu brankář Kopal v 11.min. lapil. Pak dvakrát zahrozil Brod. Ve 13.min. se po krásné akci dostal na velkém vápně k míči osamocený Novotný. Ale co vymýšlel ví snad jen on sám a místo střely míč dloubnul nikam. Ve 15.min. měl dobrou příležitost na hlavě Vanc, ale míč ideálně netrefil a branku o metr minul. Poté přišla v 16.min. pro domácí další pohroma, když Kotlár chyboval ve velké vápně a následně se míč dostal před prázdnou branku, kde neměl problém skórovat Nosek 0:2. Nevypadalo to s Brodem dobře, ale domácí se nevzdali. Ve 22.min. měl po přihrávce Svobody tutovku Kotlár, ale střela skončila 40 cm vedle tyče. V 25.min. se domácí gólu konečně dočkali. Makula se před velkým vápnem pěkně uvolnil a prostrčil na Picka, který střelou obstřelil brankáře hostí a snížil na 1:2. Do poločasu byl Brod o trochu aktivnější a snažil se vyrovnaní. Asi nejblíže k tomu měl Vanc, kterého hlavičku hostující obránce vyhlavičkoval z brankové čáry. Šanci měl znovu i Picek, kterému ale míč odskočil a svou branku nezopakoval. Hosté měli v prvním poločasu ještě jednu šanci, kterou nedali. Do  kabin se tedy šlo za stavu 1:2 pro Višňovou.

     I ve druhém poločase pokračoval divácky atraktivní zápas. Šance byli opět na obou stranách. Za Brod byl nejblíže gólu Kysela, který se po standardní situaci objevil na zadní tyči. Bohužel trestuhodně přestřelil. Pak poslal krásnou ránu z přímého kopu na branku hostí Maryško, hosty zachránila tyč. Hosté měli tutovku, když po rohovém kopu domácí špatně obsadili a hostující hlavička zázračně našla náruč brankáře Kopala. Blížil se konec zápasu a Višňová stále tahala za delší konec. Brod se ale stále nevzdával a za svou snahu byl odměněn. V 78.min. se dostal zleva do vápna Hloušek a následně perfektně poslal míč před branku. Tam si naběhl Kysela a do prázdné branky vyrovnal na 2:2. V 87.min. přišel velký obrat, kdy hosté chybovali v obraně a nepřesná přihrávka se dostala k Šefrovi, který byl v nadějné pozici a akci zakončil. Střela mu nesedla, ale šťastně se dostala před branku k Hlouškovi, který předskočil obránce a do prázdné branky nezadržitelně skóroval 3:2. Hosté měli ale v 89.min. šanci na vyrovnání. Pak ještě mohl dvakrát skórovat Brod, ale skóre se již neměnilo.

„ Hrál se výborný útočný fotbal a diváci se rozhodně nenudili. Musím u našeho týmu ocenit, že se dokázal ze stavu 0:2 vzchopit a zápas otočit. Višńová dneska hrála fakt skvěle a porážka je pro hosty vzhledem k vývoji zápasu krutá. My jsme měli hodně šancí, ale kdyby hosté využili nějakou šanci a dali na 1:3, tak by jsme to asi již nezvládli. Zápasu asi slušela spíše remíza a kdyby zápas skončil třeba 7:7 tak se nikdo nemohl divit. Takže pro nás tři cenné body po skvělém zápase.“ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav

Branky – 25.min. Picek, 78.min. Kysela, 87.min. Hloušek - 9.min. Jelínek, 15.min. Nosek.

Rozhodčí: Odvárko    ŽK: 3:0,    Diváků: 72.

 

Vyhledávání