Oficiální stránky FK Železný Brod z.s.

31.03.2018 Hrádek n/N - FK Železný Brod

03.04.2018 17:02

31.03.2018

Slovan Hrádek n/N - FK Železný Brod 1:1 (0:0)

Brod v Hrádku remizoval

sestava FK ŽBS :                                                   Kopal

Kotlár M.   Šilhán    Novotný   Aubrecht

Picek    Svoboda   Maryško   Havrda   Hloušek

Kysela (70.min. Šefr M.)

 

     Zápas se hrál za vytrvalého deště na perfektně připravené travnaté ploše hrádeckého klubu. Hned v úvodu se dostal k zakončení Hloušek, ale slabší pravou nohou domácího brankáře nezaskočil. V 8.min. hlavičkovali domácí vedle. A to bylo na dlouho o čemž by se dalo psát. Hrál se vyrovnaný, ale opatrný fotbal. Sice bylo k vidění  celkem dost standardních situací na obou stranách, ale obě obrany byly pozorné. Ke konci poločasu se dostal do nadějné pozice Svoboda. Bohužel místo zakončení hledal ještě spoluhráče před brankou, ale míč Picka nenašel. Těsně před poločasem se dostal Brod do přečíslení, ale tutovku zhatila špatná Pickova přihrávka z křídla na zcela dva volné hráče před brankou.

     Brod byl postupem času nebezpečnější a hned v úvodu druhého poločasu měl tutovku. Sám na domácí branku postupoval Svoboda, ale míč napálil do brankáře. Pak se dostali za domácí obranu přes křídlo Picek a vzápětí Kotlár, ale ani jeden své spoluhráče před brankou nenašel. V 57.min. přišla tragická hrubka Aubrechta, který chtěl poslat míč zpět na brankáře Kopala. Jenže míči nedal razanci a tím vyslal středem do samostatného úniku domácího Holečka, který na velkém vápně udělal kličku brankáři Kopalovi a do prázdné branky otevřel skóre zápasu 1:0. Byla to studená sprcha v době, kdy Brod převzal režii zápasu. V 62.min. domácí vyslali krásnou střelu z 30m a Kopal s námahou vyrazil na roh. Opařený Brod ale dokázal vyrovnat v 69.min., kdy se po závaru před domácí brankou prosadil Svoboda a dal svůj první gól v dospělé kategorii. Brod se dostal opět zpět do zápasu a domácím zle zatápěl. Tutovku měl střídající Šefr, který postupoval sám na branku, ale trefil jen brankáře Hrádku. Domácí brankář se zaskvěl i při střele Aubrechta. Gól na hlavě měl Novotný. Ale druhý gól Brod nepřidal. A tak nakonec mohl odjet Brod z Hrádku s prázdnou. V 90.min. měli domácí standardku. Po jejím rozehrání rozhodčí nejprve přehlédl jasný faul na Maryška a následnou ruku domácího hráče. Poté se míč dostal z boku za obranu Brodu a osamocený hráč napálil míč do břevna brodské branky. Každopádně kdyby padl gól tak by spravedlnost byla slepá. Brod měl asi více šancí a byl blíže k výhře, ale bod zvenčí se nakonec počítá.

„Měli jsme trochu potíže se sestavou, ale zápas jsme odehráli dobře. Škoda neproměněných šancí, který bylo celkem dost. Ale i když jsme měli více šancí, tak je remíza asi spravedlivá“ uvedl za Brod Kletečka Jaroslav.

Branky: 57. Holeček –  69. Svoboda
Rozhodčí: Urbánek    ŽK: 1:0.     Diváků: 52.

 

Vyhledávání